Bantuan

Pembayaran i-Sinar Mei Hanya Sehingga 11 Mei. Semua dah dapat ?

 

Berita baik kepada semua penerima i-Sinar untuk Kategori 1 dan 2. Untuk pengetahuan anda, pembayaran telah dilaksanakan pada 3 Mei 2021.

Pembayaran i-Sinar diteruskan pada Mei. 
 Tarikh Pembayaran i-Sinar April


Pembayaran i-Sinar telah dilaksana seawal 3 Mei dan seterusnya mengikut batch masing-masing.

Pembayaran i-Sinar akan didahulukan kepada penerima Kategori 1 dan seterusnya penerima Kategori 2.

Kenyataan Rasmi KWSP


Pengumuman penting yang dibuat oleh KWSP menyatakan bahawa, pembayaran bulan Mei akan mula dibuat pada 3 Mei secara berperingkat sehingga 11 Mei.

Ini bermaksud, anda bakal menerima wang KWSP anda sebelum hari raya aidilfitri nanti.

Selain itu, pengkreditan amaun ke akaun bank akan mengambil masa selama 1-5 hari mengikut prosedur bank anda.

Sebagai contoh, KWSP telah melakukan pembayaran pada 4 Mei (sama seperti jadual i-Akaun), wang tersebut akan masuk ke akaun bank anda antara 1-5 hari bekerja (isnin-jumaat)


Related Articles

One Comment

  1. sy punya i sinar pun tak de masuk.last masuk bln 3 je.11.03.2021.lpstu bt pindaan pengeluaran dia check onlkne lulus lpstu bln 4 dan 5 xde pn duit masuk.

  2. sy punya i sinar pun tak de masuk.last masuk bln 3 je.11.03.2021.lpstu bt pindaan pengeluaran dia check onlkne lulus lpstu bln 4 dan 5 xde pn duit masuk.

  3. Sy x fhm kenapa de thn 1917 smpai sekarang apa2 bantuan x kira lh brim ke bpr sy x dpt..kenapa blh x lulus..sedang kn pendapatan sy sbln x smpai 2k..jgn hanya kerana sy bkerja sendiri segala bantuan tudak diluluskan..sy cume meniaga nasi lemak berapa sgt yg sy dpt..klu blh berlaku adil..bg pada yg amat memerlukan..klu mcm ni baik x pyh ada bantuan..

  4. Nipu lah ..mane ade dapat lagi lama dah saya tunggu saya chek kate lulus bidaan yang saya buat .. Tapi sampai ke hari ini..msih tidak masuk … Dah lah tengah tak ade kewangan ni … Kalaukate memang tak dapat sepatutnye masa chek status patut nye tulis tidak lulu .. Bukan bagi harapan macam ni.. Tulis lulus tapi tak jugak masuk masuk..sampai bila nak tunggu nye .. Sila balas … Harap maklum

  5. Aslmwlkum pembayaran i sinar sya dri bulan mei hingga june belum di masuk kan ke bank akaun sya lgi knapa ya….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button