Bantuan

Bantuan RM 180 Untuk Langgan Internet Atau Beli Telefon Baru

 

Pada pembentangan Belanjawan 2021 lalu, kerajaan telah memperuntukkan RM 1.5 bilion bagi melaksanakan Program Jaringan Prihatin bertujuan mengurangkan beban kewangan rakyat.

2021 ternyata memahami keperluangan golongan muda atau belia yang memainkan peranan penting sebagai antara pelopor dan pengguna mengadaptasi teknologi terkini.

Jumlah Bantuan

Jumlah bantuan yang diberikan ialah RM 180 seorang dalam bentuk kredit telekomunikasi.
Bantuan ini boleh digunakan sebagai perbelanjaan langganan internet atau menampung sebahagian kos pembelian telefon bimbit baharu.

Syarat Kelayakan

Hanya golongan yang diiktiraf sebagai B40 sahaja akan menerima bantuan ini. Data akan diperolehi sama ada anda B40 atau tidak melalui penerimaan BPN atau BSH lalu.
Cara Permohonan

Tiada permohonan khusus diperlukan setakat ini. Bantuan akan diperolehi suku pertama 2021 iaitu pada Januari sehingga Mac.

Info berkaitan permohonan ini, akan kami update dari masa ke masa.

Related Articles

One Comment

  1. akan dicek melalui sesiapa yg takde dpt bantuan kan tak silap saya lah.. makne org yg dh ade bantuan ape pon tak layak..hanye org yg xde dpt bantuan saja yg layak..keluarga mahupon anak..

  2. Bagaimana nak mohon.. Tiada pencerahan.. Anak saya 4 orang sekolah semua nak guna sistem online.. Nak beli hp sorang 1 tak mampu..ingat dapat i sinar boleh lah beli utk anak tapi apakan daya di tolak bulat bulat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button